WvALogo.png


Werkgemeenschap van Astrologen

Astrologie - een weg tot Bewustzijnsontwikkeling voor iedereen

  • Pleiades largekl

Op deze pagina publiceert de WvA nieuws in allerlei vorm.


                                                             Beste donateurs,                                                febr. 2021

Namens de Kern van onze Werkgemeenschap van Astrologen gaat iedere januari het verzoek naar onze donateurs om de donatie voor het nieuwe kalenderjaar naar onze penningmeester over te maken.

Nadat enkele jaren geleden bleek dat een volgende fysieke uitgave van ons lijfblad Urania er voorlopig niet in zit, is toen de contributie verlaagd. Nu ook onze gebruikelijke openbare bijeenkomsten in Hilversum dit voorjaar naar verwachting geen doorgang gaan vinden, hebben we ons even afgevraagd wat we met de donatie vraag voor dit jaar gaan doen.

In 2020 zijn we allemaal overvallen door de Corona pandemie die ook dit jaar zijn sporen nog trekt. We hopen van harte dat ieder deze pandemie zowel qua gezondheid als sociaal en beroepsmatig redelijk tot goed door gaat komen. Wij missen als bestuur de Kern bijeenkomsten. Daarnaast missen we natuurlijk bovenal onze openbare bijeenkomsten met hun voordrachten en het sociale contact als astrologen onder elkaar. 

 Dit gemis heeft onze website met daarop ons Forum voor donateurs naar ons gevoel niet echt kunnen goedmaken. Dat zich afgelopen kalenderjaar rond onze website enkele technische problemen hebben voorgedaan, veroorzaakt door de low budget hosting, heeft daarbij niet geholpen. Er kwam erg veel spam binnen bij onze secretaris en het Forum is korte tijd onbereikbaar geweest. Het beheer van de website is de afgelopen jaren geheel belangeloos en vrijwillig gedaan door een vriend en een broer van bestuursleden. Wij zijn dankbaar voor hun inzet maar we voelen ons als Kern wel een beetje bezwaard dat we dit zelf niet kunnen doen.

De wens van jullie voorzitter, om ook een meer openbaar gedeelte op onze website te realiseren met daarop een blog en liefst ook een beperkte demo versie van ons nieuwe horoscoop berekeningsprogramma “Vulcanus"  leek daarmee teveel gevraagd. Tegelijk is iedereen zich binnen de Kern bewust dat we breder moeten communiceren dan met ons huidige besloten Forum mogelijk is.

We hebben op dit moment behoefte aan een betrokken webmaster die het technisch beheer en de beveiliging van onze website op zich neemt en bij voorkeur ook een astroloog die het dagelijkse beheer op zich wil nemen. Daarbij kan ik meteen melden, dat we wellicht en hopelijk Herman Beeren bereid gaan vinden als webmaster aan te gaan treden. Herman is zelf geen astroloog maar wel de maker van ons nieuwe horoscoop berekeningsprogramma. Herman gaat ook bezien of het mogelijk is om dit programma als demo op de website te plaatsen en hopelijk komt er dan ook een blog met uitleg en discussie over onze astrologische werkwijze. Op het blog komen onder meer voorbeeldhoroscopen met uitleg van onze APC-duidingsmethode. En met afbeeldingen van het Wiel, de Aspecten en het Spinnenweb, het Subject en de Aanlegcycleringen zoals we die kennen uit ons horoscoop berekeningsprogramma “Vulcanus”. Het is nog geheel onduidelijk of de “Vulcanus” demo het toestaat om op de website geboortegegevens in te geven , zodat direct gekeken kan worden hoe de Ware Plaats standen zijn voor een geboortemoment. Anders zou dit op aanvraag, als e-mail service, kunnen worden aangeboden aan belangstellenden. De nieuwe berekeningen van Eris die we voor onze Persefoné gebruiken (met dank aan Paula Schreurs) laten telkens weer zien dat we met die Ware Plaats in ieder geval op onze breedtegraden iets bijzonder waardevols in handen hebben!

Het beveiligen en wellicht uitbreiden van onze website brengt de nodige kosten met zich mee maar dit is gezien de problemen van afgelopen jaar welbesteed. En het geeft de mogelijkheid om onze communicatie via de website naar een nieuw niveau te tillen, zowel voor onze huidige donateurs als voor belangstellenden.

Behalve de grote inspanningen van de ons ontvallen Ton Elbertse en onze technische man Mick de Brauw, is het horoscoop berekeningsprogramma “Vulcanus” mede mogelijk gemaakt door een legaat-schenking die we mochten ontvangen uit de nalatenschap van Miep Heins. Zij heeft daarmee een belangrijke bijdrage geleverd aan het voortbestaan van APC met Ware Plaats als duidingsmethode doordat we daarmee ons nieuwe astrologische reken- en tekenprogramma hebben kunnen realiseren.

Hopelijk zien we elkaar na de zomer weer op een openbare bijeenkomst.

 Een warme groet namens de Kern,Theo Verwijst,

Voorzitter Kern Werkgemeenschap van Astrologe

febr. 2021OUD NIEUWS

2019

Mutaties binnen het Bestuur  Binnen het bestuur hebben enkele mutaties plaatsgevonden:
José van de Beek, sinds 2011 bestuurslid, heeft de voorzittershamer per 1 november, na drie jaar, overgedragen aan Theo Verwijst.
Zij is sindsdien weer algemeen bestuurslid en heeft de werkzaamheden m.b.t. ABC-cursus van Yvonne Clement overgenomen.
Yvonne Clement, voornamelijk belast met de ABC-cursus administratie, heeft het bestuur na tien jaar verlaten.
Theo Verwijst is naast onze nieuwe voorzitter ook bibliothecaris geworden. De boeken zijn van Eemnes naar Nistelrode verhuisd.
De functie van secretaris is sinds januari 2018 nog steeds vacant.


 
Voor de geïnteresseerde astroloog/muziekliefhebber!
Ons erelid Bert Esser heeft de WvA een manuscript geschonken over de geboortehoroscoop van negen componisten, waarin de mens en zijn muziek centraal staan. Het betreft:
Giovanni Gabrieli, Claudio Monteverdi, Johann Sebastian Bach, Wolfgang Amadeus Mozart, Ludwig von Beethoven, Franz Schubert, Anton Bruckner, Sergei Rachmaninoff en Igor Strawinsky.
De WvA wil daarvan een syllabus (laten) maken en tegen 15,00 + verzendkosten per inschrijving beschikbaar stellen voor donateurs en andere belangstellenden. Als u zich daarvoor wilt inschrijven, verneemt de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. van de WvA dat graag.
Bert Esser: In grote waardering draag ik dit boekje op aan de Werkgemeenschap van Astrologen, welke mij meer dan 50 jaar een perfect werkvlak bood voor mijn astrologische aspiraties.
We verwijzen graag naar het herfstnummer 2014 van ons blad Urania waarin een proefstukje is opgenomen over Giovanni Gabrieli, zodat u zich een beeld kunt vormen van wat u kunt verwachten. Van harte aanbevolen! We zien uit naar uw bericht van inschrijving.


Januari 2015;    Urania Winternummer, jaargang 105 nr. 1 met o.a. de volgende inhoud:
WIL DE ECHTE NAPOLEON OPSTAAN?. . .            Kris Derboven pag. 3
HET PARS en de verticaal. . . . . . . . . . . .                Theo Ram pag. 8
DE ASPECTEN. . . . . . . . . . . . . . . . . . . .                    Theo Verwijst pag. 15
Is op deze website via de knop Urania vervolgens onder Nummers van Urania te downloaden.


Onder het kopje opleidingen zijn naast de Index inhoudsopgave per ABC- les nu tevens voor de cursisten een zeer uitgebreide duidings- en trefwoordenindex van de Astrologische Basis Cursus opgenomen. De WVA is Anton Peeters zeer erkentelijk voor het vele werk dat hij heeft verricht met betrekking tot de samenstelling van deze indexen.


De jubileumuitgave van Urania in 2008 m.b.t. de jubileumlezing 'Het kosmisch Subject' van Theo Ram is voor 5 euro, exclusief verzendkosten op te vragen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Het Digitaal Planetarium voor Windows is gratis beschikbaar voor donateurs via het secretariaat. Ook andere belangstellenden kunnen zich tegen een kleine vergoeding hiervoor melden bij het secretariaat. Digitaal Planetarium. Dit digitale planetarium wordt in samenwerking met Herman Beeren en een werkgroep van enkele donateurs doorontwikkeld naar een volledig astrologisch reken- en tekenprogramma volgens het APC systeem. Wij houden het voorlopig op een drie-jarenplan.

Voor de eerstvolgende bijeenkomsten, zie onder bijeenkomsten.Aardekl
Buy AbilifyBuy AceonBuy AciphexBuy ActosBuy AdalatBuy AggrenoxBuy AlbenzaBuy AldactoneBuy AllegraBuy AlprostadilBuy AltaceBuy AmarylBuy AmoxilBuy AnafranilBuy AntabuseBuy AravaBuy ArcoxiaBuy AriceptBuy ArtaneBuy AsacolBuy AstelinBuy AtaraxBuy AugmentinBuy AvalideBuy AvaproBuy AveloxBuy AvodartBuy AzulfidineBuy BactrimBuy BenicarBuy BiaxinBuy BusparBuy BystolicBuy CalanBuy CarduraBuy CasodexBuy CefiximeBuy CeftinBuy CelebrexBuy CelexaBuy CenforceBuy ChloromycetinBuy CialisBuy CiproBuy ClarinexBuy ClaritinBuy CleocinBuy ClomidBuy CombivirBuy CopegusBuy CordaroneBuy CoregBuy CoumadinBuy CozaarBuy CrestorBuy CymbaltaBuy CytoxanBuy DeltasoneBuy DepakoteBuy DesyrelBuy DetrolBuy DiflucanBuy DiovanBuy DuphastonBuy DuricefBuy EffexorBuy ElavilBuy EldeprylBuy EpivirBuy EulexinBuy EvistaBuy ExelonBuy FamvirBuy FeldeneBuy FlagylBuy FlibanBuy FlomaxBuy FlonaseBuy FloxinBuy GeodonBuy GlucophageBuy GlucotrolBuy GlucovanceBuy GrifulvinBuy HytrinBuy HyzaarBuy IlosoneBuy ImdurBuy ImitrexBuy ImodiumBuy InderalBuy IndocinBuy KeflexBuy KemadrinBuy LamictalBuy LanoxinBuy LasixBuy LevaquinBuy LevitraBuy LexaproBuy LioresalBuy LipitorBuy LopidBuy LopressorBuy LozolBuy LuvoxBuy MegaslimBuy MestinonBuy MetaglipBuy MicardisBuy MicronaseBuy MicrozideBuy MinipressBuy MobicBuy ModureticBuy MotiliumBuy MotrinBuy MyambutolBuy MysolineBuy NaprosynBuy NeurontinBuy NexiumBuy NizoralBuy NolvadexBuy NoroxinBuy NorvascBuy OmnicefBuy OxytrolBuy PamelorBuy ParacetamolBuy ParlodelBuy PaxilBuy PenisoleBuy PeriactinBuy PersantineBuy PlavixBuy PonstelBuy PrandinBuy PrecoseBuy PrednisoneBuy PrevacidBuy PriligyBuy PrilosecBuy PrografBuy PropeciaBuy ProscarBuy ProtonixBuy ProvestraBuy RebetolBuy ReglanBuy RequipBuy RetrovirBuy RisperdalBuy RulideBuy SereventBuy SeroquelBuy SinemetBuy SinequanBuy SingulairBuy SporanoxBuy StarlixBuy StratteraBuy StromectolBuy SumycinBuy SupraxBuy SustivaBuy SymmetrelBuy TegretolBuy TenoreticBuy TerramycinBuy TofranilBuy TopamaxBuy TrandateBuy TrentalBuy TricorBuy TrileptalBuy UrispasBuy UroxatralBuy ValtrexBuy VantinBuy VasotecBuy VentolinBuy VermoxBuy ViagraBuy VigorelleBuy VigrxBuy VoltarenBuy VytorinBuy WondersleepBuy XenicalBuy ZanaflexBuy ZantacBuy ZebetaBuy ZestoreticBuy ZetiaBuy ZiacBuy ZithromaxBuy ZocorBuy ZofranBuy ZoloftBuy ZoviraxBuy ZyloprimBuy Zyrtec
AstronomicalClock
Zodiac klokkl